ES
 
 

Estetiska programmet

Du som vill få högskolebehörighet och samtidigt utveckla dig musikaliskt eller tänker dig en framtid inom något av musikens arbetsområden är välkommen att låta dig inspireras på vårt estetiska program med musikinriktning.

 
 

Efter examen från Estetiska programmet är du väl förberedd för att fortsätta studera musik. Du har också behörighet för högskolestudier inom samhällsvetenskap och humaniora.


 
 

Inriktning ESMUS
Musik

Estetiska programmet passar dig som vill ge ditt musikintresse tid att utvecklas under gymnasietiden men ändå nå en bred högskolebehörighet. Du får enskild undervisning i ditt huvudinstrument samt i ett biinstrument, medan ämnen som till exempel ensemble och gehörs- och musiklära sker i mindre grupper. För att söka musikinriktningen är det självklart att du har vissa förkunskaper inom musik samt färdighet på ditt huvudinstrument - bas, gitarr, piano, trummor, musikproduktion, sång eller singer-songwriter. Vi kommer att kalla dig till ett antagningsprov i mars/april där du får visa dina musikaliska kunskaper i ditt huvudinstrument. Vill du läsa moderna språk steg 3 kan du göra det som individuellt val redan i årskurs 1.Till vårt musikprogram söker du till följande platser:

elbas, elgitarr, musikproduktion, piano, singer-songwriter, sång och trummor.


Gemensam undervisning för programmet


Estetisk kommunikation 1100p
Konstarterna och samhället50p


Inriktningskurser


Ensemble med körsång200p
Gehörs- och musiklära 1100p
Instrument eller sång 1100p


Programfördjupning


Arrangering och komposition100p
Bruksspel och ackompanjemang100p
Ensemble 2100p
Instrument eller sång 2100p
Matematik 2b100p

Timplaner